Un kit de supraveghere uşor de instalat şi folosit

Siguranţa persoanelor sau proprietăţilor nu trebuie să fie un lux şi nici nu trebuie să fie ceva greu de dobândit. Mulţi, însă, dau în spate când vine vorba despre un sistem de camere de supraveghere, pentru că sunt de părere că ar fi ori greu de instalat, ori de utilizat. Azi o să desfiinţăm mitul ăsta, prin cel mai bun exemplu găsit: kit-ul de supraveghere video AKU cu 4 camere, un HDD de un Terabyte şi un DVR Full HD cu patru canale.

Pentru că vorbim despre un kit întreg, o să luăm fiecare componentă pe rând, începând cu cele patru camere de supraveghere. Camerele pot fi folosite atât în interior, cât şi în exterior, sunt uşor de instalat şi surprind imaginile în format HD (960x1080p), atât ziua, cât şi noaptea, datorită LED-urilor cu infraroşu (până la o distanţă de cam 25 metri).

Cele 4 camere HD

Camerele sunt rezistente la apă (IP66), la frig, dar şi la căldură. Temperaturile garantate pentru funcţionare încep de la -20 de grade Celsius şi ajung până la 50 de grade Celsius. Sistemul poate înregistra şi audio, însă camerele nu sunt dotate cu microfon. Un microfon extern poate rezolva problema aceasta.

HDD-ul Toshiba de 1 Terabyte

Cum îi spune şi numele, Hard Disk-ul duce până la 1TB, cu un buffer de 64MB şi cu o interfaţă tip SATA3 şi cu 7.200 de rotaţii pe minut. Nu depăşeşte 450 de grame şi nu este nici foarte voluminos (147 x 101.6 x 26.1mm).

DVR-ul cu 4 canale se poate lega la internet

Cele patru canale pe care DVR-ul 1080N AKU le suportă sunt AHD, ANALOG, CVI şi TVI, fiind o unitate hibridă tip 4 în 1. Face casă bună cu HDD-ul SATA mai sus menţionat şi, legat la internet, transmite imaginile, în timp real, pe internet, astfel că utilizatorul poate să verifice cele patru camere oricând, direct de pe smartphone.

Aplicaţia prin care se face monitorizarea se numeşte XVR şi e disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS. Pe lângă monitorizare are şi alte opţiuni, precum notificări la detectarea mişcării şi altele.

DVR-ul vine cu mouse, telecomandă, cablul SATA plus cel de alimentare HDD şi, evident, manualul de utilizare.

Cablurile există, dar s-ar putea să nu îţi ajungă

Cablurile pentru camere sunt şi ele puse în kit, dar e foarte posibil să nu îţi ajungă, aşa că, înainte să te apuci de treabă, mai bine iei şi nişte cabluri suplimentare. Le-am găsit noi, ca să nu fie nevoie să le cauţi tu. Au 30 de metri şi ar trebui să fie destul cât să îţi faci treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *