TP-Link Tapo C200, o cameră de supraveghere pentru interior de calitate înaltă

În primul articol de pe acest blog am ales să discutăm despre camera de supraveghere pentru interior Smart TP-Link Tapo C200, o cameră deloc scumpă, ce se conectează la Wi-Fi şi care poate fi accesată de oriunde şi care, prin intermediul aplicaţiei, dispune de o grămadă de opţiuni utile.

PRO: Uşor de instalat şi configurat

Camera se instalează în numai câteva minute. Se alimentează de la o priză normală şi se conectează la reţeaua Wi-Fi indicată prin aplicaţia Tapo (Android + iOS). Chiar şi fără instrucţiuni, paşii sunt foarte intuitivi, astfel că oricine o poate instala.

Desigur, pentru a funcţiona corespunzător, camera trebuie să aibă acces permanent la curent electric, neavând nicio baterie inclusă, şi la internet. Un avantaj, însă, ar fi că firul de alimentare este suficient de lung, spre surprinderea mea (aproximativ 2m lungime).

PRO: Accesibilă de oriunde

După ce trecem de primul pas, cel al instalării, avem imaginea live, furnizată de cameră, direct în aplicaţie. Camera are o rezoluţie Full HD (1080p), iar imaginea este foarte clară, atât ziua, cât şi noaptea. Când instalezi camera, nu e obligatoriu să încercă să acoperi întreaga arie, pentru că îi poţi controla din aplicaţie funcţia de rotire la 360 de grade (stânga-dreapta). Unghiul poate fi modificat şi din săgeţile sus-jos, însă distanţa de lucru e mai mică (cam 114 grade). Camera beneficiază de senzor 1/2.9″ şi lentilă 2.4 cu distanţă focală 3.83mm.

PRO: Mod de privacy

Pentru că este o cameră de supraveghere pentru interior, camera are şi o funcţie de privacy, care oferă intimitate utilizatorului. Mai exact, prin acţionarea unui buton din aplicaţie, camera rămâne funcţională, însă nu mai captează deloc video şi audio, până când funcţia este dezactivată tot de user.

PRO: Înregistrare pe microSD, dar şi pe telefon

Camera funcţionează şi fără un card microSD, dacă nu vrei să înregistrezi totul, ci doar să monitorizezi din când în când. Chiar şi fără card de memorie, camera poate capta fragmente video sau screenshot-uri la rezoluţie Full HD, direct de pe telefon, iar stocarea se face tot în memoria telefonului, astfel că imaginile sunt uşor de partajat cu cei dragi.

captură de pe cameră Tapo C200, nightvision, stocată direct pe telefon

În cazul în care optezi pentru un card de memorie, trebuie să ştii că înregistrarea se face în buclă, adică microSD-ul nu se umple niciodată, pentru că filmările cele mai vechi sunt înlocuite permanent de cele mai noi. Totodată, stocarea se face local, pe card, însă înregistrările pot fi accesate de oriunde, oricând, de pe telefon, printr-o secţiune de Timeline a aplicaţiei.

CONTRA: Detectarea mişcării mai dă rateuri

Senzorii camerei pot să detecteze mişcarea din zona de acţiune şi să trimită o notificare tip push către device-urile pe care e conectată. Funcţia nu este perfectă, însă, şi de multe ori dă rateuri. Spre exemplu, am păţit ca schimbarea automată de lumină să fie detectată ca mişcare, deşi nu consider că era cazul.

CONTRA: Sunetul este mediocru

O altă funcţie interesantă este cea de walkie-talkie, sau de two-way audio, cum o numesc cei de la TP-Link. Mai exact, camera captează sunetul din zona de acţiune, iar, prin intermediul aplicaţiei, se poate iniţia un apel. Astfel, ce vorbeşti în telefon e difuzat în timp real printr-un mic difuzor al camerei de supraveghere, exact ca la un baby cam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *